Rolex presenteert de Air-King van de jaren 2023

Rolex heeft tijdens de Watch & Wonders van dit jaar de nieuwe generatie van de Air-King onthuld met een volledig opnieuw ontworpen kast, inclusief kroonbescherming. Dit is de eerste grote update van de Air-King-collectie sinds 2016, toen Rolex de bekende groen getinte wijzerplaatconfiguratie onthulde die nu de collectie definieert op Baselworld van dat jaar.
Zoals bij de meeste modellen in de professionele categorie zijn de zijkanten van de Air-King nu recht. Ook de verhoudingen van de armband zijn herzien, waarbij met name de centrale schakel is verbreed. Als primeur voor dit model is hij nu ook uitgerust met een Oyster-veiligheidssluiting.

w3
Fans van de Air-King zullen ook een verandering opmerken op de zwarte wijzerplaat. Er staat nu een “0” voor de “5” op de minutenschaal. Als gevolg hiervan wordt elk interval van 5 minuten nu gemarkeerd door twee cijfers, wat een meer gebalanceerde lay-out geeft.
Het horloge profiteert ook van een geoptimaliseerd Chromalight-display dat maximale leesbaarheid garandeert in donkere omstandigheden. De wijzers en de driehoekige uurmarkeringen op 12 uur zijn gevuld of gecoat met een nieuw lichtgevend materiaal dat zorgt voor een langduriger intens licht. De cijfers 3, 6 en 9, voorheen volledig gemaakt van 18 karaat witgoud, zijn nu ook zichtbaar in het donker.
De 40 mm Oyster-stalen kast herbergt het kaliber 3230, dat, net als alle Rolex replica horloges, de Super Chronometer-certificering draagt, inclusief een chronometercertificaat van de C.O.S.C. Uitgebracht in 2020 voor de Air-King, biedt het uitstekende prestaties op het gebied van precisie, gangreserve (70 uur), weerstand tegen schokken en magnetische velden en betrouwbaarheid.
De Oyster Perpetual Air-King is uitgerust met een Oyster-band, een gepatenteerde Oyster-vergrendelingsvouwveiligheidssluiting en een Easylink-verlenging waarmee de drager de lengte gemakkelijk met ongeveer 5 mm kan aanpassen. Het horloge is te koop voor een vrij betaalbare prijs.

Categories: kopen