Waarom is Rolex zo succesvol?

Rolex is duidelijk het meest erkende luxe horlogemerk ter wereld. Zelfs als je nog nooit van Omega of Breitling hebt gehoord, of zelfs van Patek Philippe, weet je het wel. In wezen zijn er twee Rolex-klantsegmenten: zij die veel weten en zij die heel weinig weten. Liefhebbers kopen Rolexen vanwege hun extreem hoge kwaliteit. Ze zijn misschien minder geïnteresseerd in extreem fijn, complex vakmanschap en geven de voorkeur aan het beste allround horloge voor dagelijks gebruik.
De basis van het succes van Rolex is de extreem hoge kwaliteit van de producten die het door de jaren heen heeft behouden. Rolex replica horloges geven de tijd nauwkeurig aan en zijn sterk, stevig en betrouwbaar. Met een jaarlijkse productie van ongeveer driekwart miljoen stuks is het handhaven van een constant hoge kwaliteit een kunst op zich. Bovendien is het weglaten van ongebruikelijke complicaties een voordeel van Rolex.
De prijsstabiliteit van gebruikte maar relatief nieuwe horloges hangt voor een groot deel af van de hoge prijzen die oudere Rolex-horloges vaak op veilingen behalen. Na Patek Philippe is Rolex het volgende meest gewilde merk. Er zijn de afgelopen decennia duizenden voorbeelden van succesvolle veilingen van Rolex-horloges. In sommige gevallen hebben de prijzen duizelingwekkende hoogten bereikt. Rolex geeft altijd de beste indruk van stabiliteit en kalmte.
Nieuwe technologie├źn, zoals siliconen onderdelen in het uurwerk, worden zeer langzaam ontwikkeld en zeer conservatief gebruikt – slimme horloges of “slimme” functies zijn ondenkbaar. Dit maakt het merk voorspelbaar voor klanten en beschermt het merk tegen het verkeerde pad inslaan. Grotere behuizingen, verbeterde uurwerken, keramische randen en af en toe een nieuwe kleur – zelfs innovaties als deze kunnen fel worden besproken onder Rolex-fans, en niet zonder controverse.
Er zijn veel redenen die Rolex zo succesvol maken, mensen van verschillende leeftijden zijn erg verslaafd aan dit merk, aarzel niet langer, laten we er een gaan halen!

Categories: rolex