De knappe replica Omega Speedmaster 60th Anniversary Limited Edition

horloges omega

Zoals iedereen weet, is een externe lunette met een tachymeter een veelvoorkomend kenmerk van moderne chronograafhorloges. Zoals sommigen van jullie misschien al weten, was het Omega die deze nu bekende designeigenschap introduceerde met het debuut van de Speedmaster in 1957. Tijdens het gebruik van de chronograaffunctie maakte de Speedmaster het gemakkelijker om de schaal af te lezen om de snelheid te berekenen door de tachymeter te verplaatsen. van de wijzerplaat tot de bezel. Omega kondigde de Speedmaster 60th Anniversary Limited Edition aan op Baselworld 2020 om het zestigjarig bestaan van de iconische chronograaf te vieren. Laten we dit Omega Speedmaster-herdenkingshorloge nu waarderen.
Niet alleen de Speedmaster, maar ook de Railmaster en de Seamaster werden in 1957 door Omega geïntroduceerd. Vorig jaar bracht Omega de Trilogy-set uit 1957 uit, bestaande uit heruitgaven van de originele Speedmaster-, Seamaster- en Railmaster-horloges, die in wezen exacte replica’s waren van de modellen uit 1957.
Omega kondigde de set van drie horloges aan, gepresenteerd in een doos van Zwitsers eikenhout met slechts 557 stuks te gelimiteerd, maar het merk verkocht ook elk uurwerk.
Zoals eerder vermeld, houdt Omega ervan om horloges met een speciale editie te maken, zoals de Speedmaster Ultraman. Het merk besloot dit keer te vieren met een Omega Speedmaster 60th Anniversary Limited Edition (ref. 311.10.39.30.01.001). Het horloge is bijna een heruitgave van de inaugurele Speedmaster CK2915-1 uit 1957, van de kastgrootte tot de wijzerplaatstijl tot de innovatieve met een tachymeter gegraveerde stalen ring.
Het eerbetoon aan replica Omega Speedmaster heeft een roestvrijstalen kast van 38,6 mm, compleet met rechte lugs. Kijk goed naar de roestvrijstalen ring en je zult zien dat Omega zelfs het Franse woord “tachymètre” op de schaal heeft opgenomen, net als bij het meisjesmodel.
De kast bevat een wijzerplaat gebaseerd op het originele “Broad Arrow” -ontwerp, gekenmerkt door pijlvormige wijzers in het midden. Om het uiterlijk van een typisch vintage horloge na te bootsen, bevat de Speedmaster bovendien een lichte tropicalisatie van de zwarte achtergrond samen met op patina geïnspireerde gekleurde SuperLumiNova. Het ouderwetse Omega-logo en de Omega Speedmaster-handtekening in het originele lettertype zijn ook inbegrepen. In plaats van modern saffier wordt Hesaliet-kristal gebruikt om de wijzerplaat van het horloge op natuurlijke wijze te beschermen.
Zelfs als Omega de fundamentele ontwerpcomponenten van de allereerste Speedmaster heeft behouden, hebben ze ook enkele noodzakelijke upgrades toegevoegd. De eerste is de armband, die er bijna identiek uitziet als het vintage model, inclusief het OMEGA-logo in retrostijl op de sluiting, maar hij is dikker en steviger om aan de huidige verwachtingen te voldoen. Bovendien wordt het horloge aangedreven door een modern handmatig opwindbaar Calibre 1861 mechanisch uurwerk in plaats van het originele Calibre 321, er kan een gangreserve van 48 uur worden geleverd.
Met slechts 3.557 gelimiteerde exemplaren, is het zeker dat de Speedmaster 60th Anniversary een van de overbodige horloges is voor Omega-enthousiastelingen. En we verzekeren u dat u er nooit spijt van heeft dat u het in uw replica horloges heeft gestopt.

 

Categories: Replica Omega