De Rolex Datejust met Jubilee-armband

Rolex replica horloges

De iconische Jubilee-armband is waarschijnlijk de beroemdste armband in de hele horloge-industrie. Het is een van de weinige armbandmodellen waarvan de naam waarschijnlijk vaker wordt genoemd dan de horlogekop. Het ontleent zijn naam aan de eerste release van de nep Rolex Datejust in 1945 – het 40-jarig jubileum van het merk in 1905.
De Jubilee-armband heeft een constructie met vijf schakels. Het bestaat uit twee bredere, verticaal geborstelde schakels geflankeerd door drie meer uitgebreide gepolijste schakels die langs het midden van de armband lopen. In het Rolesor-model wordt de middelste schakel gepresenteerd in een andere kleur wanneer 18-karaats geelgoud of Everose-goud wordt gebruikt.
De Rolex Datejust 36 heeft verschillende generaties armbanden gehad, waarbij elke nieuwe generatie sterker en zwaarder is dan zijn voorganger. Nieuwere versies van de Datejust-armband zullen gepaard gaan met een merkbare hoeveelheid gewicht. Deze armbanden hebben volledig stevige zij- en middenkettingen, stevige eindkettingen en een stevige mechanische sluiting. Dit ontwerp, gecombineerd met de iets bredere, hooggepolijste lugs, geeft de moderne Datejust een grotere aanwezigheid om de pols en een algeheel modernere look en feel.
Zowel de Oyster- als Jubilee-banden op de huidige modellen zijn ook uitgerust met een gesp met het innovatieve Easylink-verlengsysteem van Rolex. Dit verlengt de lengte van de armband direct met 5 mm zonder gebruik van gereedschap. Omdat de pols gedurende de dag fluctueert, kan het Easylink-verlengsysteem onmiddellijk worden geactiveerd. Deze handige innovatie stelt eigenaren van Datejust-modellen in staat om de lengte van de armband te veranderen om een perfecte pasvorm te bereiken.
Als u een stap terug in de tijd wilt maken, kunt u de vroege Ref. 6305 collecties, die enkele verbeteringen kenden. De 6305 Ref. heeft een patinavriendelijke wijzerplaat, elegant gevormde uurmarkeringen en een vrij select aantal “rode datum”-modellen die veel waar voor hun geld bieden.
Deze replica horloges zijn niet gebruikelijk en verschijnen zelden in vergelijking met modernere referentiehorloges. Als ze verschijnen, betaalt u twee keer de prijs van een Datejust 16013 in goede staat. Dat is de prijs die je betaalt voor zeldzaamheid en een massief gouden kast, maar weinigen zullen beweren dat het het niet waard is. Voor sommigen was het het einde van het klassieke Datejust-tijdperk en het begin van Rolex’ reis naar alchemistische uitmuntendheid, toen het merk zijn bescheiden wortels verliet ten gunste van materiĆ«le en mechanische perfectie, misschien ten koste van de glamour die het kenmerk is van velen van de zeer gewilde vintage stukken van vandaag.

Categories: rolex