Negeer het element nooit in het ontwerp van een replica horloge

vc

Ik ken toevallig iemand die op de markt is voor een nieuw horloge – een Breitling Aerospace om zo bijzonder te zijn. Nu, dit rare oude ana-digi-horloge heeft er misschien niet veel aan, maar, op het eerste gezicht, voor een horloge dat zo licht is, pakt dit horloge een grote klap uit. Weet jij de reden?
Het is echter misschien niet zo charmant als de beweging of de wijzerplaat, maar in termen van gebruiksvriendelijkheid in de echte wereld is het de kingmaker of dealbreaker.
Het probleem is dat horlogemakers en fans geconditioneerd zijn tot een zeer top-down visuele benadering van horloges. Kijk naar de site van een merk of de meeste horloges op internet en wat zie je? En eerlijk gezegd is dat de wijzerplaat en dat is logisch. De wijzerplaat van bovenaf omvat het grootste deel van waar een horloge over gaat. De wijzerplaat is de visuele ster, en een typische polsopname geeft je in ieder geval een idee hoe een replica horloges kopen er om de pols uitziet, maar het geeft je niet echt een idee hoe het is om een horloge om de pols te dragen , omdat en dit lijkt voor de hand te liggen – een horloge is een driedimensionaal object.
We zijn behoorlijk groot in het proberen om je zo dicht mogelijk bij wat een horloge is te laten lijken op IRL, daarom besteden we veel tijd aan onze videorecensies en maken we ons af en toe schuldig aan het vreemde beetje spam. Omdat proportie belangrijk is, en in een tijd waarin we horloges online kopen, is ongezien zicht, het begrijpen van die proporties belangrijker dan ooit. Ik kan gemakkelijk een half dozijn nephorloges bedenken waar ik in theorie en op foto’s van hou, maar zodra ik ze om mijn pols doe, wordt mijn hart koud

vf
Hetzelfde kan worden gezegd over Tudor, die critici tevreden stelde met de introductie van de Black Bay Fifty-Eight, en hoewel de iets kleinere diameter een goede optie is, zijn de meeste mensen die ik ken erg enthousiast over de afgeslankte, veel minder slabby case ontwerp
Ik heb er niets tegen om een lang horloge om de pols te hebben. Wat ik afkeurde is een slecht ontworpen dik horloge. Soms kun je een dikke, nauwelijks bewerkte stalen plaat om de pols veranderen in een weloverwogen ontwerpbeslissing, maar verder valt er zoveel te zeggen over slim ontworpen casebacks en nokken die ervoor zorgen dat het comfort bij het heft past.
Ik denk dat ik hier twee belangrijke punten heb. Om te beginnen, voor de consument: probeer waar mogelijk eerst een horloge om de pols. Draagbaarheid is het belangrijkste probleem dat we moeten overwegen, en de hoogte en het profiel van de kast zijn een sleutelfactor in die vergelijking. Mijn tweede boodschap is aan de mensen die horloges maken: onthoud dat de dingen die je maakt bedoeld zijn om gedragen te worden. En hoewel ik in sommige gevallen graag toegeef dat horloges op dezelfde manier kunnen worden ‘gedragen’ als haute couture wordt gedragen, is dat de uitzondering. U wilt dat mensen uw horloges liefhebben en kopen en ze met vertrouwen dragen? Het is niet genoeg om een interne beweging binnen te halen en deze te combineren met enkele nieuwe wijzerplaatopties en een nieuwe marketinghoek, je moet de replica horloges maken die goed om de pols werken.

Categories: replica horloges